Gasztro-Bor Klub

A Pécsi Kulturális Központ 2018 óta szervez az intézményben gasztro-bor klubot havi rendszerességgel. Ebben segítségünkre van Lánczos Sándor kreatív séf is, aki az adott bor fajtájához készít hozzá illő ételeket. Ezt megelőzően a püspökség borszakértője Tahi Dani Renáta mutatja be a szőlő, illetve a bor fajtáját. Majd következik az étel és az ital párosításának próbája. A borhoz minden alkalommal 3 étel is készül. Nem a bor, illetve az étel minőségét vizsgáljuk, hanem az összhatást, hogy a klubtagok majd a továbbiakban ismerjék, melyik borhoz milyen ételt kínáljanak, vagy kérjenek a vendéglátó egységekben. A közel 70 tagból egyszerre 30 személyt tudunk fogadni, akik a meghívást követően elektronikusan jelentkeznek az eseményre.
Az eseményre alkalmanként egy-egy borász csatlakozik a Pécsi borvidékről, saját borával.
Helyszín:
PKK Uránvárosi Művelődési Ház
Időpont:
havonta egyszer keddi napon
Kapcsolattartó:
Horzsa Gábor
horzsa.gabor@pecsikult.hu