Pécsi Kulturális Központ

Családi Nap Patacson

Kezdési időpont:

2020-08-27 8:30

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Patacsi Művelődési Ház

Leírás:

Családi Nap Patacson

A program a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata - TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001 A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában pályázat - keretén belűl valósul meg.
Hamarosan véget ér a nyár, s kezdetét veszi ősz. A gyermekek életében ismét előtérbe kerülnek a könyvek, a tanulás, az iskolai feladatok, s a felnőttek mindennapjai is visszaállnak a megszokott kerékvágásba. A napok egyre rövidebbek lesznek, s az ősz beköszöntével nem tudható, hogy meddig élvezhetjük még a nyáriasan meleg, napsütéses időjárást. Augusztus utolsó szombatján ezért egy nyárbúcsúztató családi napra invitálunk kicsiket és nagyokat, ahol kinek-kinek kedvének és érdeklődésének megfelelő kikapcsolódási formában lehet része.
A felnőtteket közösségi főzésre invitáljuk, ahol közösen lesz összeállítható a patacsi „kőleves” receptje. A vállalkozó szellemű szakácsok és kuktáik saját alapanyagból és saját eszközöket használva mérhetik össze főző tudásukat, valamint elsajátíthatják mások főzési praktikáit is. A Művelődési Ház udvarának területi adottságait figyelembe véve a családi nap e programeleme előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni személyesen a Művelődési Házban, vagy a bencze.aniko@pecsikult. hu e-mail címen lehet.
Az ebéd elkészülésével párhuzamosan kézműves foglalkozással, zenés előadással és sok-sok társasjátékkal készülünk. A nap során mindenki számára lehetőség nyílik elsajátítani a nemezelés alapjait, s készíteni magának valami szépet, valami emlékezeteset.
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel látunk az eseményen!
PKK Patacsi Művelődési Ház
7634 Pécs, Fő u. 20.
2020. augusztus 29. 8:30
PROGRAM
8.30-9.00 Főző csapatok érkezése, regisztráció
A patacsi „kőleves” receptjét együtt szeretnénk megalkotni a közös bográcsozásunk alatt, hiszen az kerül a levesbe, amit a érkezők hoznak.
A szükséges eszközökről a csapatok gondoskodnak.
Maximum 10 csapat (kis létszámú) jelentkezését tudjuk fogadni.
Regisztráció: Személyesen a művelődési házban vagy e-mailben: bencze.aniko@pecsikult.hu
9.00 A rendezvényt Pavlovics Attila a Pécsi Kulturális Központ igazgatója nyitja meg.
9.30 Hangoló-zenés gyermekszínház
10.00-12.00 Kézműves foglalkozás a Tondó Egyesület művészeti vezetőjével, kártyajátékok, társasjátékok (óriás), kreatív, fejlesztő, kooperatív, oktató, stratégiai játékok és még sok-sok más a Sólyom kiadóval.
12.00-13.00 közös ebéd
13.00 Palánta Gyermek – és Ifjúsági Misszió gyermek előadása – A szeretetre vágyó Süni és a váratlan vendég
14.00-16.00 Nemezelés a Szőrtömörítő Manufaktúrával
A programjainkra érkezőktől „belépőként” legalább egy családi képet szeretnénk kérni, amit ki szeretnénk majd állítani a művelődési házban.


Hírlevél feliratkozás:

Galéria