Pécsi Kulturális Központ

Fa kardom van és rézdobom

Kezdési időpont:

2022-03-15 9:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

Interaktív, ünnepi megemlékezést tart a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola március 15-én délelőtt a Pécsi Kulturális Központban.
 
A Pilvax kávéházban társasjátékozhatnak és ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat az érdeklődők, de aki szeretne, korhű ruhákba bújhat és a „Fotózdában” meg is örökíttetheti magát. A történelmi arcképcsarnok mellett az „Úri szabóságban” bárki készíthet magának csákót, pártát, kokárdát, kardot, zászlót. A táncos lábú résztvevők verbunkot tanulhatnak. Persze a toborzó dalok tanulása sem maradhat ki a programból, és a kis „huszárok” a kardforgatás alapjaiba is betekintést kapnak. A játék után jöhet a szórakozás. A résztvevők maguk is a szabadságharc szereplőivé válhatnak és csatába indulhatnak az ellenséges csapatokkal szemben. A „forradalmat” örömtánc zárja.
 
Szeretettel várjuk a város apraját és nagyját az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezés napján, március 15-én, 9.00 és 12.00 óra között a Dr. Veress Endre utca 6. szám alá. Társszervező a Pécsi Kulturális Központ és a Mecsek Táncegyüttes.


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek