Pécsi Kulturális Központ

Határon Túl és Határon Innen I. szabadegyetem

Kezdési időpont:

2018-09-21 16:00

Záró időpont:

2018-09-23 12.30

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

Pécsi Kulturális Központ - Apáczai Művelődési Ház

Leírás:

2018. szeptember 21-23 között kerül megrendezésre a Pécsi Kulturális Központ szervezésében a „Határon túl és határon innen I.” elnevezésű szabadegyetem, az EFOP-3.7.3-16-2017-00178 azonosítószámú „Kertvárosi Tudásexpressz” projekt keretein belül.

A program célja, hogy a 3 napból álló szabadegyetemen hazai és határon túli előadóink Arad és Pécs történetét, történelmét, jelenkori viszonyait, helyzetét, összefüggéseit mutassák be. 

Az ingyenesen látogatható program helyszíne a PKK Apáczai Művelődési Háza (7632 Pécs, Apáczai Körtér 1/D épület). 

Pécs és Arad kapcsolata 15 éves múltra vezethető vissza, amikor a két település partnervárosi szintre lépett. Ezt követően, 10 évvel ezelőtt létrejött a testvérvárosi kapcsolat is. Az idei év folyamán is számtalan közös program kerül megrendezésre, melyek célja a két város kultúrájának bemutatása. Erre az elvre épül a „Határon túl és határon innen I.” elnevezésű szabadegyetem programsorozat első része is. 

Az ingyenesen látogatható szabadegyetem célja, hogy az érdeklődők számára egy szervezett programsorozat keretein belül mutathassa be a két város kultúráját. A résztvevőknek a tudományos előadások mellett lehetőségük van kötetlenebb keretek között az aradi és a pécsi gasztronómia különlegességeinek megismerésére is. Az aradi, pécsi és villányi borok ingyenes kóstolása mellett az ínyencebbek megismerkedhetnek a tradicionális aradi húsétellel, a miccsel. 

A mics, más néven mititei egy román húsétel, melyet leginkább a sokak által jól ismert csevapcsicsihez lehet hasonlítani. Jelentése „picikék”. Hagyományosan marha-, sertés- és birkahús keverékéből készül, fokhagymával és borssal fűszerezve. A grillezett rudacskák körülbelül 10 cm hosszúak, méretükből adódóan is ideálisak a kóstolásra. 

Az előadások látogatása és a gasztronómiai különlegességek kóstolója is ingyenes.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: https://www.facebook.com/events/233601133987357/

 

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek