Pécsi Kulturális Központ

Integrál szemlélet a mindennapokban - Szalóki Zsolt előadása

Kezdési időpont:

2019-06-03 18:00

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

 Integrál szemlélet a mindennapokban - Szalóki Zsolt integrál pszichológiai tanácsadó interaktív előadása

Hogy mi az integrál szemlélet? Egy szintetizáló elmélet- és gyakorlatrendszer, mely keretbe foglal és rendszerbe szervez minden létező megközelítést, elemzést és cselekvési módot az ember és a világ dolgait illetően úgy, hogy az adott téma koherens szemléletére törekszik. Az integrált megközelítés egyfajta metaparadigma, mely segít összehozni már létező paradigmákat. Ennek során a létező paradigmák hálózatszerűen összeállnak egy új, kreatív egésszé. A különböző perspektívák összerendezésével egyre többet tudunk meg az adott dolog, vagy dolgok valóságáról, mely elősegítheti, hogy egyensúlyosabb és jó megoldásokkal feleljünk korunk egyre összetettebb kihívásaira.

Ken Wilber, Az Integrál Meditáció című könyvében a szemlélet tanulmányozására, és integrál közösségek létrehozására buzdít:

„Az emberi tudat páratlanul nagyszerű átalakulásának küszöbén állunk. Ez a szökőár kétségtelenül felénk hömpölyög, és várhatóan egy vagy két évtizeden belül, ahogy az integrál szintek elérik a körülbelüli tíz százalékot, elárasztják partjainkat. Azok, akik most magukévá teszik és alkalmazzák az integrál keretrendszert, a szökőár érkezésekor már szörfdeszka kölcsönzőket fognak üzemeltetni, ily módon hozzásegítve másokat ahhoz, hogy meglovagolhassák ezt az új és elképesztő hullámot.”

június 3. hétfő 18.00
Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.)
További információ: Szalóki Virág

Egyedülálló Szülők Klubja - Pécs
Belépő jegy: 500 FtHírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek