Pécsi Kulturális Központ

Regionális Diákszínjátszó Találkozó

Kezdési időpont:

2017-03-31

Záró időpont:

2017-04-02

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás:Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdette a magyarországi és határon túli magyar nyelvű diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját. 
Az első lépcsőt továbbra is a regionális találkozók (RDT) képezik. Ennek a találkozónak az elsődleges célja, egymás produkcióinak megtekintése; a zsűrivel és a többi csoporttal történő szakmai beszélgetés, egyeztetés; országos minőségű ARANY, EZÜST, BRONZ minősítések, Emléklapok és Különdíjak kiosztása. Ezután következik az országos találkozó (ODT), melyre a zsűri ajánlása alapján kerülnek meghívásra a csoportok. A találkozó célja az ismerkedés és a tapasztalatcsere. Az országos találkozón a zsűrit, két színházi szakember képviseli majd, aki moderálja a csoportok közti szakmai beszélgetéseket.
A Dél-dunántúli régió fordulója idén március 31. és április 2 között kerül megrendezésre a Pécsi Kulturális Központ és az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet együttműködésében a Pécsi Kulturális Központ falai között, ahová a régió négy megyéjéből (Somogy, Tolna, Zala és Baranya) 24 csoportot várunk.

A rendezvény pontos programja a helyszínen megtalálható műsorfüzetekben tekinthető meg, a belépés ingyenes.  Hírlevél feliratkozás:

Galéria