Pécsi Kulturális Központ

Tibeti torokénekes és mantrakoncert - Karma Pema Dorje

Kezdési időpont:

2024-04-24 19:00

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

Pécsi Kulturális Központ - Apáczai Művelődési Ház

Leírás:

108 perces tibeti torokének, gong, hangtál és mantrameditációs ülőkoncert: Karma Pema Dorje (Ölvedi Gábor) szólókoncertje

Az esten az első lemez (Gate of the Mountains, 2020) és a második, dupla album (Tara, 2022) lemezről is hallhatóak majd megzenésített buddhista mantrák a torokénekes, ütőhangszeres, multiinstrumentalista előadásában, illetve olyan dalok is, amelyek a következő lemezeken lesznek hallhatóak.
Belső szentélyünk felfedezése, testünk vizeinek átrezgetése a tibeti, japán és a Délkelet-ázsiai buddhizmus mantráival, imáival, hangvibrációival...
Az estre látogató egy hangokból, vibrációkból épült belső szentélyben lépdelhet, mely során a legősibb szakrális énektechnikák, a zene, a hangrezgések vezetik a kapuin keresztül.
Tudatunk hegyeinek öleléséből rajzolódik ki belső ösvényünk vonala, amelyen mantráról-mantrára, dalról-dalra lépegetve megpillanthatjuk és talán meg is élhetjük létezésünk mélyebb rétegeit és értelmét; kívánságokat fogalmazhatunk meg és felajánlásokat tehetünk egy emelkedettebb, tudatosabb világért!
Elidőzhetünk lelkünk tájait magasabb perspektívából szemlélve...
Miközben a hangvibrációkat sejtjeink legmélyére engedjük, a nyílt lelki és fizikai tér határtalanná, időtlenné teljesedve segít elvágni a dualizmus hétköznapi tudatállapotának köteleit, és segít felszabadulni bennünket azon berögződés alól, hogy a dolgokat egymástól elválasztva tapasztaljuk.
Az est zárásaként a meditáció és a koncert hasznos eredményeit felajánljuk minden érző lény javára.
Időpont: 2024. április 24., április, 19:00–21:00
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ - 7632 Pécs, Apáczai Csere János u. 1/D
Kapunyitás: 18:30
Kezdés: 19:00
Az est:
ALKOHOLMENTES
DROGMENTES
TAPSMENTES
!!!
Az eseményen való részvételt 14 éven aluli gyermekeknek nem ajánlom.
A részvételt ezen kívül nem ajánlom kismamáknak, epilepsziával, skizofréniával, mániás depresszióval, pánikbetegséggel, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémákkal küzdőknek, hallucinációkkal küszködő, illetve mentális problémák miatt kezelés/gyógyszeres kezelés alatt álló embertársaimnak.
Köszönöm a megértést.
Várlak Téged is szeretettel!
Karma Pema Dorje (Gábor)


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek